Morgenstund’ ontbijt of taart

Maak het de avond van tevoren klaar zodat het in de ochtend alleen nog even in de oven hoeft.

Voor 4 personen
ongeveer 45 minuten inclusief oventijd

Benodigdheden

4 ovenschaaltjes
kokosolie om in te vetten
2 bananen
4 eieren
100 gram tot meel gemalen MorgenStund’ of havermout, of een mix van deze 2
100 gram amandelmeel
2 tl ceylon kaneel
1 tl speculaaskruiden
1/4 tl kardemom poeder of plet een paar zaden uit kardemom peulen
2 tl bakpoeder
2 appels in stukken (wat grove stukken voor een bite)
handje cranberry’s of rozijnen
handje grof gehakte walnoten
klein handje goji bessen
amandelschaafsel voor de topping
een lekkere olie, bv walnoot-, hazelnoot- of kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet alvast de ovenschaaltjes in met kokosolie.
Doe de bananen met de eieren in de blender en mix het geheel glad.
Voeg de tot meel gemalen MorgenStund’ en/of havermout, amandelmeel, de kruiden en het bakpoeder toe en mix.
Roer de stukken appel, cranberry’s, walnoten en goji bessen erdoor.
Verdeel het beslag over de 4 ingevette ovenschaaltjes.
Strooi een beetje amandelschaafsel eroverheen.
Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven af. Check met een satéprikker of vorkje of het beslag binnenin gaar is.
Druppel voor het opdienen nog wat lekkere olie over de ontbijtjes en…
Geniet!

Variaties:

  • voeg extra een flinke schep gemixte zaden en pitten toe. Altijd een goede gezonde toevoeging!
  • i.p.v. appel, peer, nectarine, perzik, rood fruit of kersen kan natuurlijk ook. Of gedroogd fruit zoals pruimen, ongezwavelde abrikozen, moerbeien, vijgen of incabessen.
  • anijszaadjes! Heerlijk om er een schepje aan toe te voegen
  • rasp een tl verse gember of gemberpoeder door het beslag
  • lekker fris maak je de cake door het toevoegen van rasp van een biologische citroen of rasp van een sinaasappel
  • varieer met noten en kruiden, je hebt vast wel favoriete combi’s
  • giet het beslag in een andere bakvorm. Maak er taart, cake of muffins van. Zo creëer je een verantwoorde en voedzame lekkernij voor bij de koffie of thee.

Ook ingevroren heb je altijd een verantwoord tussendoortje of iets lekker in huis.
Altijd makkelijk zo’n voorraadje.

Recept idee is van https://www.do-good.nl/