Stoelmassage, voetreflexologie bij bedrijven

Zitten de werknemers vaak in dezelfde werkhouding!

Maken de werknemers vaak en dagelijks een repeterende handeling(en)!

Ervaren de werknemers een hoge werkdruk!

Dan is de Chinese stoelmassage bij uitstek geschikt om bij jullie in het bedrijf te geven.

Chinese Stoelmassage

Bij de Chinese stoelmassage werk ik vanuit de basis principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en wordt er gebruik gemaakt van de TuiNa technieken. TuiNa staat voor grijp en trekken. Door deze technieken ontspannen de spieren en  wordt de doorbloeding gestimuleerd zo kunnen blokkades opgeheven worden en gaat de Qi weer stromen. Het is een zeer effectieve massage, de persoon voelt zich na deze massage energieker en gemotiveerd het bevordert de productiviteit.

De massage kan over de kleding heen gegeven worden en duurt ca. 15 – 20 minuten. Je zit op een speciaal ontwikkelde stoel zodat je een optimale ontspannen houding hebt.  De rug, nek, schouders armen en hoofd worden meegenomen. RSI klachten kunnen zo voorkomen worden, verminderen en kunnen zelfs verdwijnen. Per persoon kijk ik naar welke klachten er zijn en naar het ontstaan van deze klachten.

Voetreflex behandeling

Bij een voetreflexbehandeling ligt de persoon op een massagetafel met ontblote voeten en onderbenen. De belangrijkste reflex zones worden gemasseerd waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer wordt aangespoord en de Qi (levensenergie) gaat stromen. De persoon komt weer fris en energiek van de tafel. De massage duurt 15 minuten.

Massage kan niet alleen de arbeidsvreugde van de werknemer in het algemeen bevorderen en het ziekteverzuim onder het personeel terugbrengen, maar het kan ook veelvoorkomende klachten zoals RSI- of ergonomisch gerelateerde werkplekklachten voorkomen, opsporen en/of behandelen.

Fiscaal voordeel

Stoelmassages vallen ook in 2018 onder de ARBO voorzieningen en hebben binnen de WKR een extra gunstige regeling. De fiscus heeft stoelmassage en reflexzonemassage de ‘nihil-waardering’ toegekend. Dit houdt in, dat uw organisatie fiscaal voordeel geniet, omdat massages voor 100% als bedrijfskosten mogen worden opgevoerd. Uw bedrijf kan medewerkers onbeperkt en onbelast massages aanbieden zonder dat deze ten laste komen van de vrije ruimte, die voor medewerkers mag worden ingezet. Het werkkostenregeling (WKR) forfait blijft op deze manier onbelast, zodat voor het personeel nog 1,2% van de totale (fiscale) loonsom volledig kan worden benut. De kosten voor de massages registreert u als eindheffingsloon en de BTW is als voorbelasting aftrekbaar van de omzetbelasting.

Onder de volgende voorwaarden is stoelmassage of reflexzonemassage volledig aftrekbaar en kan op grond hiervan onbelast en onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers:

  • U heeft als werkgever een ARBO plan.
  • Stoelmassage of reflexologie maakt in redelijkheid deel uit van dat ARBO plan.
  • Stoelmassage of reflexologie vindt tijdens werktijd plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HL/thema_s-gerichte_vrijstellingen_nihilwaarderingen.html#HL-d109e636

Heb ik uw interesse gewekt, neem dan contact met mij op ik geef u graag meer info.