Muesli repen met Morgenstund'

Morgenstund’ Muesli repen

Ingrediënten

250 gr MorgenStund (niet koken)
40 gr amandelen
40 gr kokosvlokken
40 gr rozijnen
80 gr gehakte hazelnoten
40 gr gepofte amarant
40 gram pijnboompitten
80 gr havermout of meel van quinoa / boekweit / teff
100 gr boter
100 gr vloeibare honing
250 ml water

Laat de boter langzaam en zachtjes smelten, het beste kan je er even bijblijven het is niet de bedoeling dat de boter gaat verkleuren. Doe alle overige ingrediënten in een kom, behalve de honing en het water, giet de gesmolten boter er overheen. Voeg nu de honing en het water toe en meng dit goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig op een ingevette of van bakpapier voorziene bakplaat en strijk het glad met een spatel tot ongeveer 0,5 cm dikte. Het beste kan je de mueslireepjes meteen na het bakken uitsnijden.

Let op: bij een strikt glutenvrij dieet, vervang dan de havermout door: Maïsgriesmeel (tapioca), of meel van quinoa, boekweit, rijst, amarant of teff.

Oventemperatuur: 180 °C
Baktijd: ca. 25 min