Morgenstund’ peperkoekmannen

Morgenstund’ peperkoekmannen taaitaaimannen een klassieker in de kersttijd

Met MorgenStund´ kan je ook de lekkerste dingen bakken. Wat dacht je van Lebkuchenmännchen of zoals het in het NL heet Morgenstund’ peperkoekmannen of taaitaaimannetjes?

Je hoeft ze natuurlijk niet alleen met kerst te maken.

Ingrediënten voor ca. 40 taaitaaikoekjes

300 g volkorenspeltmeel
150 g MorgenStund’
100 g gemalen amandelen
1 tl wijnsteenbakpoeder
125 g zachte boter
100 g rietsuiker
2 tl taaitaaikruiden
1 ei
200 g bietensiroop
1 snufje zout

Uitsteekvormpjes mannetje / rendier of een ander kerstfiguur, hoeft natuurlijk niet perse een kerstfiguur te zijn. In het andere jaargetijden zijn ze ook leuk en lekker om te maken.
Royal icing-mix of andere glazuur
Rode voedingskleurstof
Spuitzakje met dunne tuit of decoratiepen voor de versiering

Bereiding
Suiker, boter, taaitaaikruiden en een snufje zout tot schuim kloppen. Een ei en bietensiroop toevoegen en alles goed opkloppen. MorgenStund’, gemalen amandelen, volkorenspeltmeel en bakpoeder toevoegen. Alles tot een homogeen deeg verwerken.

Het deeg in een bijenwasdoek of vershoudfolie wikkelen en minstens 1 uur in de koelkast leggen.

Het deeg op bakpapier of een met bloem bestrooid werkblad uitrollen en de taaitaaimannetjes en rendieren uitsteken. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en gedurende ca. 8 – 9 minuten op 170 °C (circulatielucht) bakken. Vervolgens de taaitaai laten afkoelen.

Royal icing-mix of ander glazuur met water aanroeren. De helft van de gemengde icing met rode voedingskleurstof inkleuren. Het mengsel in een spuitzak of decoratiepen vullen en de taaitaai ermee versieren.

Bestel hier jouw Morgenstund’