Spinazie met zalm op Indiase wijze

Spinazie met zalm op Indiase wijze.

Zelf ben ik dol op de app pinterest, regelmatig speur ik het af op zoek naar leuke DIY dingen maar ook naar lekkere recepten voor als ik even inspiratieloos ben. Ik was op zoek naar een recept om weer eens iets anders met spinazie te doen. Onderstaand kwam ik tegen, natuurlijk heb ik alleen biologische producten gebruikt dit verstevigd de smaak en is beter voor je gezondheid.

Boodschappenlijstje voor deze Spinazie met zalm op Indiase wijze.

2 stukken zalm
300- 500 gram spinazie
1 kaneelstokje
6 hele peperkorrels
2 kruidnagels
1 theelepel bruine suiker
1 grote ui, gesnipperd
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
4 centimeter gember, geschild en geraspt
4 tenen knoflook fijngehakt
1 theelepel garam masala
1 theelepel komijnzaad
2 theelepels gemalen korianderzaad
1 theelepel kurkuma, ik rasp een stukje verse kurkuma.
Neutrale olie, zelf heb ik kokosolie gebruikt


Verhit de (kokos)olie in de wok. Doe als de olie heet is de kaneel, peperkorrels en kruidnagels in de pan. Bak 1-2 minuten tot ze lekker geuren en dat doet het.
Bak de ui en bruine suiker zachtjes mee en laat in 12-15 minuten goudgeel worden en karamelliseren.
Roer de tomaten erdoor, stoof de tomaten, met het deksel op de pan, in 5 minuten zacht.
Voeg de gember, knoflook, garam masala, komijn, koriander, kurkuma en zout toe. Blijf roeren zodat de specerijen niet aanbakken. Doe na 5 minuten de spinazie erbij en meng het goed door.
Als de spinazie enigszins begint te slinken kan je de zalm bij de saus leggen. Wentel de zalm er goed door en doe nu het deksel op de pan. Na 5-7 minuten is de zalm gaar.
Haal het kaneelstokje uit de pan en serveer.