Thaise knolselderijsoep
Thaise knolselderijsoep
Thaise knolselderijsoep met appel

Thaise knolselderijsoep

Deze Thaise knolselderijsoep zet je zo op tafel met een stukje naanbrood erbij heb je gelijk een gezonde maaltijd. Door de gember is de soep verwarmend, let wel op als je last van nachtzweten / opvliegers hebt gebruik dan gemberpoeder i.p.v. verse gember.

Ingrediënten
1 ui gesneden
3 tenen knoflook fijn gesneden
2 theelepels Gemberpoeder of stukje verse gember
2 eetlepels kokosolie (of andere olie)
1 knolselderij ca 500 gram
Ca 250 gram pastinaak
2 appels
Thaise gele curry pasta van On Off spices
400ml kokosmelk
Water
1 limoen
Koriander naar smaak voor erover heen

Hoe maak je de soep
Doe de 2 eetlepels kokosolie in een soeppan, fruit hierin de ui ca 2 minuten voeg dan de gemberpoeder (of vers) en de knoflook erbij.
Na ca 3 minuten doe je de in blokjes gesneden knolselderij en pastinaak en de appel erbij. Bak dit een minuut of 5 door en voeg dan de gele currypasta erbij bak en roer goed door totdat het heerlijk begint de geuren. Doe nu de kokosmelk en water erbij totdat de groenten net onder water staan. Breng het aan de kook en laat dit zachtjes gaar worden in ca 15 minuten.
Zodra de groente gaar zijn mag het vuur uit en blend je de soep naar de voor jou gewenste dikte. Vind je hem te dik doe er dan water bij, vind je hem te dun zet het dan weer op het vuur en laat het zachtjes iets inkoken.
Serveer de soep met een stukje limoen en de koriander.
Heerlijk met Naanbrood erbij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.