Magnesium Massage
Tijdens deze massage wordt er gewerkt met magnesiumgel. Via de huid wordt het magnesium opgenomen en komt zo direct in de cel. De cel neemt op dat wij hij nodig heeft waardoor je nooit een teveel kan binnen krijgen. Dit zorgt voor een versnelde afvoer van melkzuur en herstelt spieren van krampen waardoor de spierspanning vermindert. Door de massage met magnesium-gel neemt de doorbloeding toe.
Deze massage is ook uitermate geschikt bij fibromyalgie, artritis en reumatische klachten.
Magnesium ontspant. Als magnesium aangebracht wordt kan dat een licht tintelend/prikkelend gevoel geven. Zorg ervoor dat je voor de behandeling je niet geschoren hebt om extra prikken te voorkomen.

De voordelen van de magnesium massage
Deze magnesium behandeling heeft een verlichtende en ontspannende werking. Het zorgt voor minder stress, spierpijn, kramp, vermoeidheid en slapeloosheid. Ook helpt het enorm bij reumatische aandoeningen en andere huidaandoeningen.

Magnesium herstelt
Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.

Magnesium ontzuurt
Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.

Magnesiumgel kan ook worden gebruikt als pakking.
Hiermee krijgt het lichaam (of lichaamsdeel) een boost aan magnesium binnen. Het lichaamsdeel wordt ingesmeerd met een laagje gel en afgedekt met folie of een warme doek. De magnesiumgel mag vervolgens ca. 20 minuten intrekken terwijl u heerlijk kunt ontspannen. Daarna wordt de gel van het lichaam afgewassen. Deze behandeling is dus voor plaatselijke behandelingen. De gelpakking wordt onder andere toegepast bij spierblessures, ontstoken pezen (bijvoorbeeld de achillespees) of pijnlijke gewrichten (knie, enkel, schouder etc.). Deze behandelingen verlichten de pijn en zorgen voor herstel van binnenuit.

Magnesium in ons dagelijks leven
Ons dagelijks voedsel bevat steeds minder magnesium. Daarbij eten wij vaak niet gevarieerd genoeg, als gevolg hiervan hebben veel mensen ongemerkt een magnesium te kort. Daarnaast hebben sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang vaak extra magnesium nodig. Wil je thuis ook aan de slag met Magnesium dan zijn de producten van Permsal in de praktijk en in de webshop te koop.