Glutenvrije pannenkoeken

Ingrediënten

Scheutje azijn
100 gr Boekweitmeel
50 gr quinoameel
¼ tl anijs
¼ tl kaneel
2 eieren
Kokosolie om in te bakken
200ml amandelmelk
Snufje kardemompoeder
Snufje zeezout
1 tl backing soda.

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de eieren en de amandelmelk toe.
Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten.
Voeg eventueel een beetje amandelmelk toe. Voeg het scheutje azijn vlak voor het bakken toe.
Bak nu de pannenkoeken op hoog vuur in de kokosolie.

Tip
Je kunt het beslag de avond van te voren maken en het in de koelkast bewaren tot gebruik. Voeg dan als het beslag te dik geworden is wat water of amandelmelk toe.

Deze pannenkoeken zijn voedzaam voor milt en Maag. Helpt bij trek in zoet. Bouwt bloed op en versterkt de nieren en Jing.

Bron: Jutta Koehler, Ontbijt je fit